Over Karen Vermeulen & haar zeep-maak-geschiedenis

Ik ben 32 jaar, woon in Enschede samen met mijn vriend, en heb natuurkunde gestudeerd. Momenteel ben ik bezig met het afronden van een proefschrift over een biofysisch onderwerp.

Met zeepmaken ben ik begin 2008 gestart. Ik las toevallig op een website over iemand die dat deed, en ik was juist op dat moment op zoek naar een nieuwe hobby. Er klikte iets, en ik dacht: "dat wil ik ook proberen!". Van het een kwam het ander.

Een paar maanden later was ik al behoorlijk verslaafd aan het zeepmaken. Ik kwam erachter dat het zowel aan bij mijn exacte kant aansloot (welke vetten geven welke kwaliteiten in een zeep, netjes en precies werken, nauwkeurig bijhouden wat je doet) als bij een creatieve kant (welke geurtjes en kleurtjes passen het best bij de zeep die ik wil maken, hoe moet de zeep er uiteindelijk uitzien, en hoe kan ik dat bereiken?) waarvan ik eigenlijk niet goed wist dat ik die bezat.

Ik kreeg gelukkig veel goede reacties op zeepjes die ik kado gaf aan familie en vrienden. Mijn moeder wist dat ik meer zeep maakte dan dat ik zelf gebruikte en weggaf. Ze was zelf zo enthousiast dat ze begon met het verkopen van mijn zeepjes, nog voordat ze het mij gevraagd had! Ook van die eerste klanten kreeg ik gelukkig positieve feedback. En zo is het balletje gaan rollen.... Wil je meer weten, stuur dan een berichtje!