Nieuws en agenda

29 november 2010: ZOOP! is met zwangerschapsverlof: Het afgelopen jaar heb ik in verband met mijn zwangerschap nauwelijks zeep gemaakt, het was dan ook erg stil op deze website. Nu ik met verlof ben is de winkel tijdelijk helemaal dicht, maar je kan me via de contact-pagina altijd een berichtje sturen.

Wil je meer nieuws? Abonneer je op de blog van ZOOP!

Voorjaar 2010: ZOOP! zeep nog steeds te koop in eerst!: De komende twee maanden heeft kunstwinkel eerst! aan de Lipperkerkstraat 87 in Enschede het thema Thuis. Een goed stuk ambachtelijke, handgemaakte zeep hoort daar ook bij natuurlijk. Vandaar dat de komende twee maanden mijn zeep hier te koop zal zijn.

26 februari 2010: update website
Er staan een aantal nieuwe zepen op de site, onder andere 'Heppie Hippie' en 'Alchemist'. Allebei zepen in kleine oplagen. Op=op! Daarnaast staat de stoere Lavendel-streep-zeep weer op de site, zijn de Lelijke eendjes weer up-to-date, en zijn er een aantal zepen wegens verstrijken van de houdbaarheidsdatum in de opruiming. Deze zepen zijn nog goed, maar kunnen wat gaan kleuren.

16 september 2009: terug van zomervakantie
Wie mijn blog volgt heeft kunnen zien dat ik voor de zomervakantie een flink aantal nieuwe zepen gemaakt heb. Inmiddels zijn ze allemaal droog en netjes ingepakt. Ik heb ook een aantal grote bestellingen gehad, die weer een flinke deuk in mijn voorraad sloegen. Door deze twee dingen is het assortiment een beetje gewijzigd. Ik hoop dat ik in de komende dagen ook de website weer up-to-date kan brengen.

24 juni 2009: Nieuwe saltbar Yuzu en scrubzeep
De nieuwe saltbar Yuzu staat op de site! Lekker fris fruitig. Saltbars geven een uniek gevoel, met heel zacht cremig schuim. Verder is er wederom een batch Haver & Shea Scrub op, maar de opvolger staat precies klaar. Ietsjes duurder deze keer, maar de stukken zijn dan ook zo'n 35% zwaarder!

16 juni 2009: Een paar wijzigingen
De midzomerfair in Baarle-Nassau (eind juli) is vervangen door de braderie in Glanerbrug (eind augustus). Wat minder groot, maar wel heel veel beter voor mij bereikbaar. Misschien komt Baarle volgend jaar weer.
Er zijn een hoop zepen uitverkocht (Festival, en een paar van mijn lelijke eendjes), en van een aantal zepen heb ik nog maar een paar exemplaren staan. Gelukkig staan er een paar op de plank te drogen die zeer binnenkort op de site gezet kunnen worden. Er volgen dus wat assortimentswijzigingen en aanvullingen!

8 mei 2009: ZOOP! staat op twee markten!
De komende maanden staan er twee markten op de agenda: in juli de midzomer fair in Baarle-Nassau, en volgende week al het Bothovenfestival in Enschede. Leuk! Ik vind het altijd gezellig om met mensen over zeep maken te praten.
Verder is een aantal lelijke eendjes uitverkocht, en is er een nieuwe bijgekomen: Nofretete. Een heerlijk mild zeepje (met amandelolie!), met een verrassende,frisse geur. Alleen de kleurtjes waren niet helemaal top, daarom dus een lelijk eendje.

3 april 2009: nieuwe zepen van ZOOP! op de site!
Er staan drie nieuwe zepen op de site: Was in de Wind (een limited edition! op=op), Earth (in twee verschillende maten) en Toscaanse Morgen (ook in twee verschillende maten).
Zeer binnenkort verschijnen ook Festival (prijswinnend!), Haver&Shea scrub, en Rozemarijn Munt (met een vleugje lavendel).

1 april 2009: ZOOP! maakte de mooiste zeep van Nederland!
Op het Tweede Nationale Zeep Congres is een zeep die ik samen met een zeepmaakster hier uit de buurt gemaakt heb verkozen tot mooiste zeep van Nederland! Meer informatie hierover en een foto vind je op mijn blog.
Momenteel ben ik bezig om voor deze zeep, en een vijftal andere, een eigen pagina te maken. Binnenkort verschijnen ze op deze site!

12 maart 2009: ZOOP! gaat met zeep-vakantie!
Wegens vrolijke omstandigheden in de prive-sfeer, waar ik nog wel het een en ander aan moet voorbereiden, heb ik mezelf een 'zeep-vakantie' opgelegd. De komende weekjes even geen zeep maken, niet bloggen, en (als het me lukt!) ook veel minder op het zeepmakersforum lezen en schrijven. OEF! Dat wordt moeilijk!
Berichtjes worden wel gelezen. Bestellingen versturen zou ook moeten lukken, maar het zou een pietsie langer dan normaal kunnen duren voor je een bevestiging krijgt, en de zeepjes verstuurd worden. Sorry!
Vanaf begin april ben ik weer op volle zeepsterkte, en verschijnen er allemaal nieuwe zepen op de website. Tot dan!

27 februari 2009: Nieuw: Lavendel en Captivate
De voorraad lavendelzeep is nog voor het op de website verschijnen van deze zeep geplunderd door lavendel-fans, maar ik heb er nog wel een paar op de plank staan voor de liefhebbers. Verder is er een lelijk eendje bijgekomen: Captivate. Hij had het bijna gered als gewone zeep, en ik wil hier dan ook wat reclame voor hem maken. Ik heb al een keer eerder Captivate gemaakt. Toen was het uiterlijk echt drie keer niks, maar op de kerstmarkt was dit de eerste en enige zeep die ik heb leegverkocht. Puur op de heerlijke zachte vanille-achtige geur. De swirls zijn nu al beter gelukt, en de geur blijft geweldig. Dus hou je van vanille, grijp dan je kans!

25 februari 2009: Haver & Shea Scrub al weer bijna uitverkocht.
Lieve mensen, het is hartverwarmend dat jullie zo enthousiast zijn, maar er is bijna niet meer tegenop te zepen! Nog geen zes dagen geleden heb ik de Haver & Shea Scrub online gezet, en hij is nu al weer bijna uitverkocht, er staat er nog maar eentje van 90 gram. Mocht je nu de komende dagen achter het net vissen, niet getreurd, ik heb nog sheabutter en ik heb nog meer van die lekkere parfumolie. Nu nog ergens tijd vandaan halen om een nieuwe portie te maken! Wil je het als eerste horen als een nieuwe portie op de website staat laat dan een berichtje achter op de contactpagina, dan stuur ik je een mailtje.

19 februari 2009: Haver & Shea Scrub toegevoegd.
Deze zeep heb ik al een flink aantal keer gemaakt, vrijwel zonder wijzigingen in de receptuur. Van z'n uiterlijk moet hij het niet direct hebben, maar hij is gewoon lekker, en heeft terecht een flinke schare fans. En gelukkig is deze nieuwe portie eindelijk droog, dus jullie kunnen straks weer lekker mild scrubben.
Een kleine verandering die ik vanaf deze zeep doorvoer is een wijziging in de ingredientenlijst. Ik weet dat een flink aantal van jullie het waarderen dat je mijn ingredientenlijst gewoon kunt begrijpen. Maar de lijst zoals ik die tot nu toe maakte voldeed niet helemaal aan de regels, en was voor mensen in het buitenland niet begrijpelijk. Hopelijk is de tussenweg die ik nu gevonden heb een mooi compromis.

12 februari 2009: Eindelijk een mannenzeep: Green Irish Tweed!
Ik had natuurlijk al Beach, bij de lelijke eendjes, maar wat toch echt nog miste in de collectie was een goed gelukte mannenzeep. En hier is hij dan eindelijk: Green Irish Tweed! Met een heerlijk sexy geurtje, dat Hugh Grant niet zou misstaan, en natuurlijk een beetje strakker uiterlijk. MMmmmmm......

6 februari 2009: Klein berichtje tussendoor
Ik kom net terug van mijn locale postagentschap. Er is weer een pakje met ZOOP! de wijde wereld ingestuurd, op zoek naar avontuur in andermans badkamer. Ik word er iedere keer weer blij van! Helaas betekent het ook dat de Rustiek Toscane zeep inmiddels is uitverkocht, en dat de lijst van nog beschikbare zeep weer eentje korter is geworden. Er staat momenteel het een en ander te drogen (Green Irish Tweed mannenzeep, Haver&Shea scrubzeep, en Lavendel, met een nieuw uiterlijk), maar zeep moet echt 4 weken uitharden voor ik het in kan pakken. Ik doe mijn best om de voorraad langzaamaan weer op peil te brengen.

28 januari 2009: Bespreking van ZOOP!-zeep op FreshDimez-blog!
Mijn Sheabutter Scrub zeep wordt vandaag lovend besproken op het FreshDimez blog. Je kan hier een uitgebreide collectie recensies vinden van allerlei producten die met beauty, make-up en dergelijke te maken hebben. Vereer haar eens met een bezoekje! Overigens, de besproken Sheabutter Scrub zeep is inderdaad uitverkocht, maar een nieuwe zeep, met het zelfde recept, maar een licht gepimpt uiterlijk, staat al te drogen. Over een week of drie staat hij tussen de producten!

27 januari 2009: Yuzu Saltbar toegevoegd!
Saltbars zijn al een tijdje helemaal hot en hip in Amerika, en nu begint de trend ook bij Nederlandse zeepmakers door te breken. Saltbars geven een heerlijk romig schuim, verzorgen de huid door de overmaat aan kokos- en olijfolie, en zouden voor sommige huidproblemen verlichting kunnen geven. Saltbars vind je niet in de winkel, alleen bij de ambachtelijke zeepmaker. Ik heb er een heerlijk tropisch geurtje doorheen gedaan, Yuzu, een soort combinatie van citrus en zoet fruit.
Verder beginnen er flink wat zepen uitverkocht te raken. Dat is natuurlijk goed voor mij, want dat betekent ruimte op de planken voor nieuwe creaties, maar momenteel is de keuze iets beperkter dan ik graag zou willen. De populairste geuren van het afgelopen jaar heb ik afgelopen week extra ingekocht, die ga ik binnenkort nog eens maken, al dan niet met een ander uiterlijk. De eerste daarvan staat al te drogen: Haver&Shea Scrub, een nieuwe versie van de Sheabutter Scrub!
Om de 'oude' zepen toch nog een plaatsje te geven, zonder dat ze storend zijn op de productpagina, heb ik een archief opgezet. Hopelijk zit er in de loop van de maanden en jaren een stijgende lijn in de zepen die naar deze pagina verhuizen! De link naar het archief is te vinden onderaan de productpagina.

18 januari 2009: Bespreking van ZOOP!-zeep op YouTube!
Vandaag is er door een oud-collega en vriendin van mij, Stephane Calmat, een bespreking van mijn zeep op YouTube gezet! Ze heeft daar een veelbekeken channel over beauty en make-up. Ik ben blij en een tikkie verlegen geworden van de complimenten die ze over mijn zeep maakt! Als je geinteresseerd bent in make-up en aanverwante zaken, vereer haar video-kanaal dan eens met een bezoekje!

18 januari 2009: Sereh&Salie toegevoegd.
Een fris en kruidig zeepje, door het citroengras (sereh) en de salie. Voor iedereen die zin heeft in de zomer! Verder heb ik vandaag 'Green Irish Tweed'-zeep gesneden. Dit is de eerste echte mannenzeep van ZOOP!, die ik gisteren samen met mijn schoonmoeder gemaakt heb, met een verfijnde, ik zou haast zeggen Brits-chique herengeur. Nog 4 weken drogen, dan komt hij op de website!

12 januari 2009: Viola Violet toegevoegd.
Na de kerstmarkt van halverwege december ben ik weer druk aan het zepen geslagen om de voorraad aan te vullen. De eerste daarvan, de limited edition zeep Viola Violet, is nu uitgehard en voldoende droog om ingepakt te worden. Het is een luchtig, bloemig zeepje geworden, met de geur van viooltjes, een eerste knipoog naar het voorjaar. Maar er staat nog meer op stapel! In de komende dagen zullen onder andere ook het kruidige zeepje Sereh & Salie, en de zoutzeep Yuzu worden toegevoegd! Bovendien ben ik aan het experimenteren geweest met zeep maken met kokosmelk. De eerste testresultaten zijn wat mij betreft veelbelovend, dus kijk niet gek op als er hier binnenkort ook kokosmelkzeep verschijnt!

19 december 2008: Geuren uit Amerika ontvangen.
Vandaag is mijn pakje uit Amerika met allemaal nieuwe geuren aangekomen! Er zitten spannende namen bij als Green Irish Tweed, Fata Morgana, Zen Tea en Amazon Grapes, maar ook 'simpelere' namen als Rozemarijn-Munt, en Vanille-Sandelhout. Zelf heb ik ook nog niet geroken, dus ik ben net zo benieuwd als jullie! In ieder geval ben ik de komende tijd druk in mijn keukentje in de weer met deze nieuwe aanwinsten. Vanaf de laatste week van januari zijn ze waarschijnlijk ook op deze site te zien.

17 december 2008: nieuwe zepen toegevoegd.
Ik heb mijn olijfoliezepen (Castile Naturel en Rustiek Toscane) toegevoegd. Daarnaast staat nu ook de lavendelzeep die op dit moment staat te drogen op de site, en heb ik een hoekje ingericht voor mijn 'lelijke eendjes'.

Zaterdag 13 december 2008: kerstmarkt Poortugaal
Zaterdag 13 december 2008 staat ZOOP! voor het eerst op een kerstmarkt! Niet zo gek, gezien het feit dat ik vorig jaar rond deze tijd nog geen zeep maakte...Ik neem 10 verschillende soorten zeep mee, en daarnaast natuurlijk een lading lelijke eendjes (goeie zeep, maar met een 'vlekje', uiteraard tegen een probeerprijs). Ik neem ook nog Bubbel&bruis (voeten)badtabletten mee, om je voeten lekker mee te verwennen. Als je me wilt komen opzoeken: de markt wordt gehouden op het terrein van het Delta Psychiatrisch Centrum in Poortugaal (gemeente Albrandswaard, onder Rotterdam). Hopelijk tot ziens!
Naschrift (16 december 2008): Wat mij betreft was de markt een succes! Ik heb ontzettend veel leuke mensen ontmoet, en flink wat zeepjes verkocht. Ik hoop dat jullie er van genieten!

11 december 2008: ZOOP! gaat online!
Vandaag gaat deze site officieel 'in de lucht'. Ik wil hierbij Erik Visser en Bas Vermeulen heel erg hartelijk bedanken voor hun hulp bij het opzetten van de site. Er zijn misschien nog wel wat losse eindjes (neem ajb contact met me op via het formulier als je er een vindt), en het uiterlijk zal misschien de komende tijd nog wel wat veranderen, maar de basis staat, en dat is het belangrijkste. Veel plezier met de online versie van ZOOP!.